vrijdag 15 maart 2013

ZWINDINGEN


ZWINDINGEN
[Leyeloren 3]

Zwindingen is een compacte roman die verscheen in november 2012. De verschillende hoofdstukken spelen zich af in Goirle [In De Boschkens], Breda, Walcheren, het Vrouwenstrand, Knokke en aan het Zwin.


Korte Inhoud
Wanneer de 18-jarige Vincent Haman slaagt voor zijn eindexamen H.B.S. kan hij nog niet beginnen met zijn studie, omdat hij eerst zijn dienstplicht moet vervullen. In de twee jaren tussen zijn middelbare schooltijd en zijn studententijd verkent hij het leven en vooral de liefde met zijn lagen en listen. In deze ‘coming of age’ roman komen de vroege jaren zestig tot leven, zowel door de herkenbare topografische beschrijvingen als in de realistische dialogen. Waar de hoofdpersoon zich ook bevindt, overal treft hij nog sporen van de voorbije oorlog. Zoals het Zwin de grillige getijdegrens vormt tussen het formele Zeeland en het lustige Knokke, zo meandert in dit verhaal de mentale en morele breuk tussen de vooroorlogse gevestigde en de naoorlogse opkomende generatie. Een kloof die zich in de tweede helft van de jaren zestig zou verbreden. Deze roman, verteld in zowel melancholieke als ironische stijl, vormt het voorspel van die roerige tijden zestig.
Dit boek kun je bestellen bij iedere boekhandel, webwinkel of direct bij shopmybook. Levering duurt 3-5 dagen. Het boek heeft een harde kaft met stofomslag, telt 132 bladzijden en kost €14,95.
Een recensie vind je op de website Zeelandgeboekt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten